Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Elpida's Question :) The ideal Christmas.


*Merry Christmas!*
Μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι διακοπές στις οποίες χαλαρώνουμε και γιορτάζουμε ένα θρησκευτικό γεγονός, που οι περισσότεροι ξεχνούν, είπα να αναφερθώ σε αυτό σήμερα. Λαμπιόνια, στολίδια, κρύο, χιόνι, βροχές, μία ζεστή σοκολάτα, ένα αναμμένο τζάκι, χνουδωτές κάλτσες, μάλλινη κουβέρτα και φυσικά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ολοκληρώνει την εικόνα των ιδανικών διακοπών. Πατώντας το κρύο πάτωμα όταν βγαίνεις από το μπάνιο και ανοίγοντας τις μπαλκονόπορτες που μπαίνει το αγιάζι μέσα στο δωμάτιο σου καταλαβαίνεις ότι ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά. Δεν έχει υπομονή και ορμάει στο τέλος του καλοκαιριού σαν εξοργισμένος ταύρος. Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές ήδη ξεκινούν από τον Σεπτέμβρη, σημάδι που δείχνει τον ερχομό τις βαρυχειμωνιάς.
 


Τα Χριστούγεννα όμως είναι για όλους κάτι ξεχωριστό. Κάτι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο. Ένα ορφανό παιδί στο δρόμο δεν ξέρει τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα. Δεν έχει σπίτι να νιώσει την οικογενειακή ζεστασιά, ούτε του λένε ''Χρόνια Πολλά''. Ο χειμώνας γι'αυτό το παιδί θα είναι ατελείωτος. Τα βράδια μοναχικά. Και καμία αγκαλιά. 
Για έναν οικογενειάρχη Χριστούγεννα σημαίνει ένα διάλειμμα από κάθε υποχρέωση. Διακοπές με τα παιδιά του και συνάντηση με όλους τους συγγενείς. Κάτι που γίνεται 2 φορές το χρόνο αν συμπεριλάβουμε και το Πάσχα. Είτε είναι Χριστιανός κάποιος είτε όχι και πάλι οι διακοπές είναι το ίδιο. 

Το ερώτημα μου όμως είναι αν όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται τα ίδια Χριστούγεννα. Ο καθένας έχει την δικιά του άποψη για τις ιδανικές διακοπές. Θα ήθελα πολύ να μάθω ποια είναι τα ιδανικά Χριστούγεννα για εσάς.



Elpida's Tip!
*''Το ''πίστευε και μη ερεύνα'' δεν ισχύει για εμένα''*

2 σχόλια:

  1. eki pou les Ένα ορφανό παιδί ... καμία αγκαλιά.
    anatrixiasa otan to diavasa, gt 8a mporousa na simvi stn ka8ena mas :/
    sou euxome na zisis ta oniremena sou xristougena opos kai se ka8e alo paidi ston kosmo !! kales giortes <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ εύχομαι να περάσεις το '12 χωρίς άσχημες αναμνήσεις! Είναι όντως άσχημο και υπάρχουν πολλά τέτοια παιδιά. Απλά φαντάσου :\

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.